“Angleže lahko presenetimo”

Po ponedeljkovem zboru v Ljubljani so slovenski nogometaši včeraj na treningih začeli kovati taktičen načrt za sobotni kvalifikacijski obračun proti Angliji.

Valter Birsa Foto: Simon Maljevac
Valter Birsa Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Član italijanskega Chieva Valter Birsa je na reprezentančni zbor prišel dobro razpoložen, saj je v serie A ujel pravo formo, ob težavah s poškodbo Kevina Kampla pa bi znal biti eden izmed ključnih mož slovenske zvezne vrste proti favoriziranim Angležem. “Ne glede na to, da so Angleži favoriti skupine, se bomo odločno odpravili v London. Vemo, kaj nam ta tekma prinaša. Menim, da jih lahko presenetimo. Igramo na Wembleyju in motivacija bo tako še večja,” je pred sinočnjim treningom v Stožicah pojasnil 28-letni Šempetrčan.

Slovenska reprezentanca je sinoči trenirala v Stožicah brez Kevina Kampla. Od razvoja dogodkov bo odvisno, kdaj mu bodo prižgali zeleno luč in se bo lahko pridružil soigralcem. Danes bosta v Stožicah na sporedu dva treninga, na katerih bo vadil tudi Andraž Kirm, ki je v Ljubljano prispel včeraj.

> Ima slovenska reprezentanca še kaj rezerv v primerjavi z oktobrskima tekmama proti Švici in Litvi?

“Vedno se lahko odigra še bolje. Seveda je ob tem pomembno, proti kako močni reprezentanci igraš. Nekateri tekmeci nam morda ležijo bolj, drugi manj. Pomembno je, da odigramo dobro tekmo in v tem primeru imamo morda celo priložnost, da odnesemo vse tri točke.”

> > Bo Wayne Rooney pomenil glavno nevarnost za slovenski gol?

“Angleži imajo Rooneyja , mi pa Milivoja Novakovića . S posameznimi igralci se ne obremenjujem, obljubim pa, da bomo naredili vse, da zaustavimo Rooneya in Novakoviću omogočimo čim več priložnosti za zadetek.” SIMON MALJEVAC


Najbolj brano