Zvečer bodo Slovenijo zajele močne nevihte

V južni in vzhodni Sloveniji bo danes delno jasno, drugod pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Krajevne padavine in nevihte se bodo krepile proti večeru in ponoči, sprva predvsem na zahodu in jugu, kasneje tudi drugod po državi, so povedali na agenciji za okolje. Možna bodo neurja z nalivi in sunki vetra.

Zvečer bodo Slovenijo zajele močne nevihte, napovedujejo vremenoslovci Foto: Leo Caharija
Zvečer bodo Slovenijo zajele močne nevihte, napovedujejo vremenoslovci Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Arso dodatno opozarja, da lahko danes popoldne, ponoči in v četrtek ob močnejših nalivih in nevihtah hitro narastejo manjše reke in hudourniki v večjem delu države, sprva na zahodu in jugu, kasneje pa tudi drugod. Ob tem lahko pride do razlivanj ob hudournikih tudi zaradi zajezitev s plavjem.

V četrtek bodo močneje narasle reke v večjem delu države. Zlasti reke v vzhodni in osrednji Sloveniji lahko presežejo opozorilne pretoke in poplavijo. Predvidoma v noči na petek se bodo hidrološke razmere po državi pričele umirjati.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 22 do 28, v južni in vzhodni Sloveniji do približno 30 stopinj Celzija.

Po napovedih agencije bo v četrtek dopoldne oblačno s padavinami, v južni Sloveniji bodo tudi še nevihte. Popoldne bodo padavine slabele in proti večeru povečini ponehale. Na Primorskem se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem približno 20, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na Primorskem tudi nevihtami.

STA


Najbolj brano