Zpizu mnenje s pridržkom računskega sodišča o pravilnosti poslovanja v letu 2014

Računsko sodišče je Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2014. Kot so navedli, so v posameznih primerih ugotovili nepravilnosti pri odmeri pokojnine oziroma letnega dodatka upravičencem. O računovodskih izkazih Zpiza je računsko sodišče izreklo pozitivno mnenje.

Računsko sodišče je Zavodu za pokojninsko in invalidsko 
zavarovanje izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2014. V posameznih primerih so ugotovili 
nepravilnosti pri odmeri pokojnine oziroma letnega dodatka 
upravičencem.
Računsko sodišče je Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2014. V posameznih primerih so ugotovili nepravilnosti pri odmeri pokojnine oziroma letnega dodatka upravičencem. 

LJUBLJANA > Državni revizorji so med revizijo pravilnosti poslovanja Zpiza v letu 2014 ugotovili, da so bile v posameznih primerih ugotovljene nepravilnosti pri odmeri pokojnine oziroma letnega dodatka upravičencem, kar je posledica dejstva, da zavod v matični evidenci zavarovancev in v samem upokojitvenem postopku ni zagotovil pravilnih, točnih in popolnih podatkov, ki vplivajo na odmero pokojnine in letnega dodatka.

Poleg tega je po ugotovitvah računskega sodišča Zpiz ravnal v nasprotju s predpisi o javnem naročanju pri nabavi blaga v znesku 28.558 evrov.

Računsko sodišče je v istem poročilu izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zpiza za leto 2014, razen o izkazovanju dela terjatev do zavezancev za neplačane prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in z njimi povezanih neplačanih prihodkov ter nerazporejenih plačil dajatev, za katere je evidence vodila Finančna uprava Republike Slovenije.

Odzivnega poročila računsko sodišče ni zahtevalo, ker je zavod nepravilnosti odpravil med revizijo.

STA


Najbolj brano