Zimmermanna naj bi ovadili 18 kaznivih dejanj

Koprski kriminalisti so zdravnika Janeza Zimmermanna, ki je domnevno izvajal sporne operacij krčnih žil, ovadili zaradi malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti. Na koprskem tožilstvu so potrdili, da so prejeli ovadbo zoper Zimmermanna zaradi 18 kaznivih dejanj, je danes poročala Televizija Slovenija.

Janez Zimmerman Foto: Tv Slovenija
Janez Zimmerman Foto: Tv Slovenija

KOPER > Po kazenskem zakoniku je zdravniku, ki pri opravljanju zdravniške dejavnosti iz malomarnosti ravna v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke ter tako povzroči poslabšanje zdravja, zagrožen zapor do treh let.

Kaznivo dejanje je sicer kmalu po izbruhu afere Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Nestrokovno zdravljenje, zavajanje bolnikov o operativni metodi in številne nepojasnjene sumljive primere je v nadzoru, ki ga je izvedla tričlanska komisija žilnih kirurgov, ugotovila že Zdravniška zbornica Slovenije. Ta bo poročilo poslala na italijansko zdravniško zbornico, saj je zdravnik iz slovenske zbornice izstopil.

TV Slovenija je pred meseci poročala, da naj bi Janez Zimmermann množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno.

Zimmermann je takšne navedbe zanikal. Kot je poudaril, očitki niti približno ne držijo, medijske objave pa da so neresnične in brez podlage v dejstvih. Ob tem je napovedal sodne postopke, s katerimi želi dokazati namensko povzročanje škode.

STA


Najbolj brano