Zimmermann se je dvakrat opravičil, nadzor preložen na september

Zdravniška zbornica je zdravniku Janezu Zimmermannu, ki ga zbornica nadzira zaradi domnevno spornih operacij krčnih žil, poslala dva termina za izvedbo nadzora, a se je dvakrat opravičil. Tako je nadzor preložen na september, so pojasnili na zbornici. Prav tako zbornici še ni predal dokumentacije, prinesel naj bi jo s seboj na nadzor.

Po poročanju Televizije Slovenija Zimmermann potencialnim 
bolnikom te dni pošilja dopis, v katerem jih obvešča, da gre za 
medijsko-zdravniško zaroto in gonjo proti njemu, ki je uspešen žilni kirurg z bogatimi izkušnjami iz tujine. Foto: Tv Slovenija
Po poročanju Televizije Slovenija Zimmermann potencialnim bolnikom te dni pošilja dopis, v katerem jih obvešča, da gre za medijsko-zdravniško zaroto in gonjo proti njemu, ki je uspešen žilni kirurg z bogatimi izkušnjami iz tujine. Foto: Tv Slovenija

LJUBLJANA > O tem, da naj bi se Zimmermann izogibal nadzora zbornice, je v četrtek poročala tudi Televizija Slovenija.

Ni vodil dokumentacije o operativnih posegih

Zdravniška zbornica je že leta 2006 pri prvem nadzoru Zimmermanna ugotovila, da ni vodil dokumentacije o operativnih posegih, da bolnikov ni ustrezno pripravljal na poseg, da je operiral v neprimernih prostorih in da je komisiji lagal glede kirurške specializacije, ki je takrat ni imel, a je kljub temu opravljal žilne operacije.

Po poročanju Televizije Slovenija Zimmermann potencialnim bolnikom te dni pošilja dopis, v katerem jih obvešča, da gre za medijsko-zdravniško zaroto in gonjo proti njemu, ki je uspešen žilni kirurg z bogatimi izkušnjami iz tujine.

Poziva bolnike, naj pridejo na pregled v Trst

Prepričan je, da so kolegi ljubosumni nanj, ker ima veliko bolnikov. Naslovnike poziva, naj pridejo na pregled v Trst, da jim lahko priskrbi prevoz, brez čakanja pa termin za ultrazvočni pregled.

Po poročanju televizije v pismu tudi poziva bolnike, naj si pred operacijo priskrbijo napotnico, če želijo povračilo stroškov od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Televizija Slovenija je pred meseci poročala, da naj bi Zimmermann množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno. Zimmermann je takšne navedbe zanikal. Kot je poudaril, očitki niti približno ne držijo, medijske objave pa da so neresnične in brez podlage v dejstvih. Ob tem je napovedal sodne postopke, s katerimi želi dokazati namensko povzročanje škode.

Je pa Zimmermann na začetku avgusta tudi dobil od tržaških oblasti dovoljenje za opravljanje posegov. Pred tem dovoljenja, kot navaja televizija, ni imel, saj ni izpolnjeval določenih pogojev.

"Podrobnosti primera ne moremo komentirati, saj poteka intenzivna preiskava specializiranega policijskega oddelka za zdravstveni kriminal NAS iz Vidma," je za TV Slovenija dejala odgovorna za izdajanje dovoljenj zdravstvenim ustanovam in zasebnim zdravnikom v Trstu Isabella Abbona.

Zimmermann izjav za medije ne daje.

STA


Najbolj brano