Zidar v bankrotu, njegova žena si v Istri ogleduje nepremičnine

Žena nekdanjega najvplivnejšega gradbinca v državi Ivana Zidarja po poročanju TV Slovenija v slovenski Istri kupuje nepremičnine. Zidar je sicer v osebnem stečaju, postopek pa je sprožil stečajni upravitelj SCT, ker naj bi gradbeni baron družbo, ki jo je vodil vrsto let, oškodoval za 8,5 milijona evrov.

Žena nekdanjega najvplivnejšega gradbinca v državi Ivana 
Zidarja po poročanju TV Slovenija v slovenski Istri  kupuje 
nepremičnine.  Foto: STA
Žena nekdanjega najvplivnejšega gradbinca v državi Ivana Zidarja po poročanju TV Slovenija v slovenski Istri kupuje nepremičnine.  Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je še poročala omenjena televizija, se je hiša, ki si jo je prišla ogledat, Vincenciji Zidar zdela premajhna, zato so jo zanimale še okoliške ruševine in zemljišča. Tam se nahaja tudi propadajoče okostje v Fiesi oziroma nekdanji počitniški dom SCT, ki je po sporni preprodaji lastniško končal v rokah zakoncev Zidar, zdaj pa pod sodno plombo.

Ni sicer jasno, od kod upokojeni Zidarjevi denar, saj je bila uradno vse življenje gospodinja, je še poročala TV Slovenija, je pa znano, da obtožnica njenemu soprogu in soobtoženim očita naklepno črpanje denarja z SCT računa prek slamnatih podjetij na različne račune zakoncev Zidar.

Kot so pokazali izpiski prometa, sta si med letoma 2004 in 2007 samo na več deset slovenskih bančnih računov skupaj položila skoraj pet milijonov evrov, pologi denarja so sovpadali z dvigi Zidarjevih pomagačev v celovški banki Hypo.

Samo Zidarjeva soproga si je položila skoraj milijon evrov, nakazila so se vrstila skoraj vsakodnevno, vedno po majhnih zneskih, da ne bi pritegnila pozornosti urada za pranje denarja, po enkrat pa je nakazala celo 100.000 in 300.000 evrov ter 1,5 milijona in dva milijona nekdanjih tolarjev, še poroča televizija.

STA


Najbolj brano