Židan o Markeževi: Pričakujemo, da so ljudje do sebe in svojih najstrožji

Predsednik SD Dejan Židan ob informaciji o domnevnem plagiatorstvu ministrice za izobraževanje Klavdije Markež pričakuje, “da so ljudje do sebe in svojih najstrožji”. Govoril je tudi o popoldanskem predsedstvu SD, ki bo razpravljalo o usodi SD v koaliciji. Dejal je, da se o tem vprašanju ne želijo odločati prehitro.

Dejan Židan Foto: STA
Dejan Židan Foto: STA

LJUBLJANA > Dejan Židan je v izjavi za medije v državnem zboru spomnil, da je Markeževo na glasovanju v DZ podprlo vseh šest poslancev SD, in sicer “na zaupanje do koalicijske stranke SMC in njenega predsednika Mira Cerarja”. V SD bi po besedah Židana pričakovali, da bi bila predlagana kandidatka kompetentna. Tisti, ki jo predlaga in ki računa na zaupanje SD, pa je tudi odgovoren za svoj predlog, je pojasnil.

Predsednik SD je govoril tudi o popoldanskem predsedstvu SD, na katerem bodo obravnavali aktualna koalicijska razmerja oziroma morebiten odhod iz koalicije zaradi predloga premierja Cerarja za razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra. Njihove dokončne odločitve danes še ni pričakovati.

Židan je v izjavi namreč pokazal možnost, da bi o morebitnem odhodu iz koalicije vprašali članstvo SD. Tudi sicer se glede tega po njegovih besedah ne želijo odločati prehitro, saj imajo “tudi politične zadeve svoj tok”.

Spomnil je, da je Veber v odzivu na predlog za njegovo razrešitev izrazil zadovoljstvo, da bo imel v DZ možnost predstaviti svoje stališče. Židan tako verjame, da je prišel čas, da ljudje prisluhnejo tudi ministrovemu mnenju in argumentom. “Zna se zgoditi, da se vmes še kakšno drugo mnenje spremeni,” je povedal Židan.

STA


Najbolj brano