Židan: SD ne izvaja nobenih čistk

Dejan Židan je danes na novinarski konferenci, sicer namenjeni ministrski konferenci o zaščiti medonosnih čebel v Evropi, dejal da njihova stranka ne izvaja nobenih čistk.

Dejan Židan je danes dejal, da njihova stranka ne izvaja nobenih čistk Foto: STA
Dejan Židan je danes dejal, da njihova stranka ne izvaja nobenih čistk Foto: STA

LJUBLJANA > O dogajanju, o katerem poročamo v članku http://www.primorske.si/Novice/Istra/V-SD-se-gredo-politicne-cistke-, je bil Dejan Židan obveščen, in sicer, da bo nadzorni odbor na dnevni red uvrstil zadeve, ki čakajo "že več mesecev, kakšno leto". Ne ve pa, kako se bo nadzorni odbor odločil, sam tudi ne pozna vseh očitkov, do katerih se bo moral opredeljevati nadzorni odbor. V to se tudi ne namerava vmešavati, je poudaril.

"Je pa tako, da se morajo stvari, ki jih treba v stranki narediti, pač narediti," je dodal. Tako se mora tudi nadzorni odbor v skladu s svojimi pooblastili opredeliti do stvari, ki so prišle do njega. Dodal je še, da v SD od svojih članov pričakujejo, da delujejo v skladu s socialdemokratskimi načeli.

Poslanec SD Matjaž Han je glede postopkov izločitve dejal, da bo nadzorni svet stranke v roku 14 dni razpravljal o izključitvi nekaterih članov iz stranke. "Gre za to, da se nekatere člane, ki sodelujejo in evidentno delujejo v drugih strankah, enostavno izključi, ker je to normalno tudi v vseh drugih strankah," je pojasnil. Poimensko članov, ki bodo izključeni, ni želel omenjati, je pa bil o postopku seznanjen v četrtek na predsedstvu stranke.

STA


Najbolj brano