Zelenjava je bila dražja za 10 odstotkov

Vrednost sadja in zelenjave, ki so ga zasebni pridelovalci prodali lansko leto, je bila v višja od vrednosti prodaje v 2015, medtem ko je bila vrednost prodane perutnine in jajc nižja kot v 2015, izhaja iz podatkov Statističnega urada Republiek Slovenije (SURS).

Vrednost zelenjave, ki so jo  zasebni pridelovalci prodali v letu 
2016 na živilskih trgih, je bila v povprečju za 10 odstotkov 
višja kot v letu 2015.
Vrednost zelenjave, ki so jo zasebni pridelovalci prodali v letu 2016 na živilskih trgih, je bila v povprečju za 10 odstotkov višja kot v letu 2015. 

LJUBLJANA > Vrednost zelenjave, ki so jo zasebni pridelovalci prodali v letu 2016 na živilskih trgih, je bila v povprečju za 10 odstotkov višja kot v letu 2015. Vrednost prodanega krompirja je bila višja za kar 27 odstotkov. Vrednost prodanega sadja je bila višja za 15 odstotkov. Vrednost prodanih jabolk je bila višja za 9 odstotkov, višja pa je bila tudi vrednost prodanih hrušk, češenj, breskev, orehovih jedrc in jagod. Vrednost prodanih suhih sliv, malin in borovnic je bila nižja, izhaja iz podatkov, ki jih je objavil Surs.

Vrednost perutnine in jajc, ki so jih zasebni pridelovalci prodali na živilskih trgih, je bila v letu 2016 za več kot 7 odstotkov nižja kot leto prej, prav tako so prodali manjšo količino perutnine in jajc. Vrednost prodanega mleka je bila približno enaka.

Spletno uredništvo


Najbolj brano