Zbirajo denar za družino umrlega policista

Policijski sindikat Slovenije (PSS) v imenu zaposlenih na litijski policijski postaji in ljubljanskega policijskega sindikata poziva kolege, da po svojih močeh pomagajo družini umrlega policista, člana PSS, Damijana Kukoviča, so sporočili iz sindikata. Denar bodo zbirali do 10. septembra.

V petek je v Litiji prišlo do streljanja, v katerem je bil ranjen policist Damijan Kukovič, ki je kasneje v ponedeljek umrl Foto: STA
V petek je v Litiji prišlo do streljanja, v katerem je bil ranjen policist Damijan Kukovič, ki je kasneje v ponedeljek umrl Foto: STA

LJUBLJANA > V Policijskem sindikatu Slovenije se s tem pridružujejo pozivu generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja, ki je k zbiranju solidarnostne pomoči pozval zaposlene v ponedeljek.

"Damijanu žal ne moremo več pomagati, prepričani pa smo, da lahko pomagamo njegovi družini, ki v tem času preživlja najtežje trenutke," so zapisali v sindikatu. V preteklosti so zaposleni v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve že večkrat dokazali, da so solidarni do policijskega poklica, smrt kolege in sodelavca pa jim mora to zavest in pripadnost po navedbah sindikata le še okrepiti.

Denar se lahko nakaže na račun Policijskega sindikata Slovenije št. SI56 6100 0403 0000 080, s kodo namena CHAR - Dobrodelno plačilo, s sklicem na številko SI00 3-2014-32 ali fizično na naslov Policijskega sindikata Slovenije, Kotnikova 8, 1000 Ljubljana.

Tudi Sindikat policistov Slovenije za družino pokojnega policista zbira denar za pomoč ob izgubi na posebnem transakcijskem računu.

V petek je v Litiji prišlo do streljanja, v katerem je bil ranjen policist, ki je kasneje v ponedeljek umrl. Policija je storilca prijela, ranjenega so odpeljali v zdravniško oskrbo, kjer ga policisti varujejo 24 ur na dan. Policista je v glavo ustrelil 26-letni Dušan Petrovčič, pripadnik Slovenske vojske.

STA


Najbolj brano