Zavod za zaposlovanje vzpostavil nov portal za delodajalce

Zavod za zaposlovanje nadaljuje ukrepe za približevanje uporabnikom. Na svojih spletnih straneh je zdaj vzpostavil nov portal za delodajalce, na katerem so jim na enem mestu na voljo vse storitve zavoda. Že od konca oktobra je dosedanje storitve zavoda prek spletnih strani uporabljalo 46.738 delodajalcev.

Zavod za zaposlovanje je vzpostavil nov portal za delodajalce Foto: Leo Caharija
Zavod za zaposlovanje je vzpostavil nov portal za delodajalce Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Na zavodu so pojasnili, da so vsem dosedanjim elektronskim storitvam za delodajalce dodali povezavo na novo spletno stran, na kateri so informacije, aktualne zgolj za delodajalce.

Med novostmi, ki bodo na voljo delodajalcem, so navedli tudi možnost celovitega pregled nad vsem dosedanjim sodelovanjem z zavodom. Delodajalci bodo tako lahko denimo preverili, koliko delavcev so iskali, katere ukrepe so koristili, koliko denarja so dobili, ali so zaposlovali tujce ...

Zavod bo portal za delodajalce razvijal še naprej. V prihodnje želi elektronizirati večino storitev, ki jih potrebujejo: od oddaje vlog in podpisovanja pogodb do oddaje zahtevkov in končnih poročil za vse programe zaposlovanja. To bi pomenilo, da bi bi bilo sodelovanje večinoma brezpapirno.

Na zavodu so napovedali, da bodo prenovili tudi aplikaciji iskanje med iskalci zaposlitve in vnos objave potrebe po delavcih.

Pojasnili so, da delodajalci zavodu že zdaj 80 odstotkov prostih delovnih mest sporočijo prek elektronskih storitev ter si povprečno mesečno ogledajo 1800 profilov iskalcev zaposlitve.

“Načrtujemo, da bo večina novih aktivnosti izpeljana do konca leta 2015,” so navedli na zavodu.

STA


Najbolj brano