Zasebni zdravnik v Sloveniji naj bi več let brez potrebe operiral krčne žile

Zasebni zdravnik Janez Zimmermann v Sloveniji, po novem pa v Trstu, že dvajset let množično operira krčne žile. Pri tem pod nož zvabi zdrave ljudi, ki jih zavaja, da jim bo pozdravil žilne zaklopke, je poročala TV Slovenija. Zimmermann po navedbah televizije operira v neprimernih prostorih in z rezi, ki iznakazijo tudi mlada dekleta.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Bolnike zasebni zdravnik novači po domovih upokojencev, zdraviliščih, trgovinah s sanitetnim materialom, prepriča pa jih z zgodbo o dolgih javnih čakalnih vrstah in nujnostjo operacije. Če pacient operacije ne plača pravočasno, ga izsiljuje za denar in grozi. Kot so TV Slovenija povedala ena izmed pacientk, je Zimmermannu za operacijo plačala 1600 evrov.

Zasebnega zdravnika sicer nihče od slovenskih petnajstih žilnih kirurgov ne pozna, je pa eden izmed njih za TV Slovenija povedal, da so Zimmermannovi izdelki “katastrofalni”.

Kot je še poročala televizija, se je pri zasebniku med drugim oglasil mlad moški z razjedo na nogi, za katero je Zimmermann okrivil krčne žile in jih operiral. Na kontrolo ga ni povabil, pacient pa je šel k drugemu zdravniku na pregled, ko je bila razjeda globoka že skoraj do kosti. Vsi napori so bili zaman, zato je bila potrebna amputacija noge.

Še eden izmed pacientov po Zimmermannovi operaciji zaradi poškodbe živca ne more dvigniti stopala.

Zimmermann za TV Slovenija zgodbe ni želel komentirati, je pa dejal, da so bile operacije nujne.

STA


Najbolj brano