V Ozeljanu se je prevrnil tovornjak, zaradi burje zaprt del primorske avtoceste (foto in video)

V Ozeljanu se je danes zjutraj prevrnil tovornjak. Zaradi burje sta sicer zaprti primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, obvoz je možen po vzporedni regionalni cesti, in hitra cesta Nova Gorica-Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri. Na drugih cestah na tem območju veljajo za vozila nekatere prepovedi. Delo v koprskem pristanišču poteka že skoraj nemoteno.

V Ozeljanu se je prevrnil tovornjak. Foto: Leo Caharija
V Ozeljanu se je prevrnil tovornjak. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Kot je razvidno s spletne strani prometnoinformacijskega centra, na primorski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara izločajo tovorna vozila in avtobuse proti razcepu Nanos. Zaradi močnega vetra lahko na primorski cesti med Uncem in Razdrtemu občasno nastanejo snežni nanosi. Priporočena je previdna vožnja. Najvišjo hitrost burje so v zadnji uri izmerili v Šmihelu, kjer je veter dosegel hitrost 117 kilometrov na uro.

V Luki Koper so v popoldanskih urah začeli s pretovarjanjem ladij, glede na to, da zmanjšana moč vetra omogoča tudi uporabo obalnih dvigal. Sprostili so tudi vstop tovornjakov na območje pristanišča, kjer se pretovori vagonov in tovornjakov trenutno odvijajo nemoteno. Izjema so le prazni kontejnerji, pri katerih so, zaradi zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja, že v ponedeljek ustavili vse manipulacije. V kolikor se bodo vremenske razmere še naprej izboljševale, bodo nakopičene zamude odpravili v naslednjih dneh, so sporočili iz Luke.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Iz Štaba CZ Mestne občine Nova Gorica sporočajo, da je zaradi splošne nevarnosti padanja delov kritine do nadaljnjega zaprt del Kidričeve ulice v Novi Gorici od nebotičnika do vključno stavbe Območne enote Zavarovalnice Triglav. Zaprta je tudi poslovalnica Pošte Slovenije Nova Gorica na Kidričevi ulici 19. Stranke preusmerjajo na poslovalnico pošte v Kromberku (Industrijska cesta 9).

Po napovedih agencije za okolje bo danes na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 kilometrov na uro. V četrtek bo burja postopoma slabela, v noči na soboto pa ponehala.

Po napovedih agencije za okolje bo do četrtka zjutraj na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 kilometrov na uro. V četrtek bo burja postopoma slabela, a bo do večera na izpostavljenih legah v sunkih še lahko dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. V petek bo še naprej slabela, dopoldne bodo sunki do okoli 70 kilometrov na uro, popoldne pa do okoli 50 kilometrov na uro. V noči na soboto bo burja ponehala.

Po podatkih agencije za okolje bo danes in v noči na četrtek morje ob slovenski obali zaradi burje še močno vzvalovano. Najvišji valovi nekaj sto metrov od obale lahko dosežejo višino do tri metre in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele obale. V četrtek čez dan se bo močno valovanje postopno umirjalo.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano