Zaposleni v podjetju Seaway Yachts prejeli odpovedi

Stečajni upravitelj Seaway Yachts je danes vsem 49 zaposlenim, ki so do konca vztrajali v podjetju, izročil odpovedi pogodb o zaposlitvi. Tako se bodo delavci, ki so zadnjo plačo prejeli pred več meseci, lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in dobili denar iz jamstvenega sklada.

Stečajni upravitelj Seaway Yachts je danes vsem 49 zaposlenim, ki so do konca vztrajali v podjetju, izročil odpovedi pogodb o zaposlitvi. Foto: Tinkara Zupan
Stečajni upravitelj Seaway Yachts je danes vsem 49 zaposlenim, ki so do konca vztrajali v podjetju, izročil odpovedi pogodb o zaposlitvi. Foto: Tinkara Zupan

BEGUNJE NA GORENJSKEM > Stečajni upravitelj Seaway Yachts Janez Felc je po ponedeljkovem oklicu stečaja že v torek obiskal podjetje in se srečal z direktorjem Bogdanom Topičem. Za zdaj še težko govori, kako bo z nadaljnjim delovanjem podjetja in z unovčevanjem stečajne mase, ocenil pa je, da je le malo možnosti, da bi se proizvodnja v okviru stečajnega postopka nadaljevala.

Felc je pojasnil, da naročila za nadaljevanje proizvodnje plovil v Seawayu so, vendar so problem visoki stroški. Zato se računica najverjetneje ne bi izšla in bi bilo nadaljevanje proizvodnje v okviru stečajnega postopka nerentabilno. Bo pa Felc skušal najti interesenta za celotno podjetje, ki bi lahko nadaljeval proizvodnjo.

Prejšnji teden je vodstvo podjetja vložilo tudi predlog za stečaj s Seaway Yachts močno prepletene sestrske družbe Seaway Design. Podjetji bankam skupaj dolgujeta okoli 16 milijonov evrov, 11 milijonov evrov je bilo evropskega denarja, ki naj bi ga vsaj delno morali vrniti, sedem milijonov terjatev imajo dobavitelji, blizu dva milijona pa delavci.

STA


Najbolj brano