Zadnji dan za ugovor zoper izračune dohodnine

Danes se izteče rok za ugovor zoper informativne izračune dohodnine, ki jih je Davčna uprava RS (Durs) v drugem svežnju zavezancem poslala 30. maja. Zavezancem na Dursu svetujejo, naj izračune natančno pregledajo in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Če podatki v izračunu niso pravilni ali je davčna obveznost izračunana narobe, morajo zavezanci najpozneje danes podati ugovor. Obrazec ugovora je objavljen na spletni strani Dursa.

Če se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, pa jim ni treba storiti ničesar, saj bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba. Preveč plačano dohodnino bodo prejeli na svoje bančne račune 25. julija, če jo morajo doplačati, pa se rok izteče 30. julija.

V drugem svežnju je Durs poslal še zadnjih 455.282 izračunov, od tega eno četrtino z doplačili, dve tretjini pa z vračili. Pri preostalih ni vračila ali doplačila dohodnine. Skupni znesek doplačil znaša nekaj manj kot 41,4 milijona evrov, vračil pa 160,9 milijona evrov. Povprečni znesek doplačila znaša 359 evrov, vračila pa 531 evrov.

STA


Najbolj brano