Začenjajo se zimske sezonske razprodaje

Z današnjim dnem se uradno začenjajo zimske sezonske razprodaje. Največ 60 dni bomo potrošniki lahko tekstilno blago in obutev kupovali po do 60 odstotkov nižjih cenah. Kljub ugodnim nakupom morajo trgovci tudi v času razprodaj upoštevati zakonodajo in pravila.

V zadnjih letih je zanimanje za razprodaje pri nas precej upadlo.  Foto: Leo Caharija
V zadnjih letih je zanimanje za razprodaje pri nas precej upadlo.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V primeru, da se trgovec odloči izvajati zimsko razprodajo tekstilnega blaga in obutve, mora spoštovati določbe zakona o varstvu potrošnikov, zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami ter pravila Trgovinske zbornice Slovenije (TZS).

Ob razprodaji mora trgovec jasno navesti odstotek znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Na razprodaji ponujeno blago ne sme imeti nikakršnih napak.

Trgovec se lahko odloči, da ne izvaja razprodaje in lahko namesto tega ponudi različne akcije ali drugačne popuste. V vsakem primeru pa velja, da potrošnikov ne sme zavajati na kakršen koli način.

V zadnjih letih je zanimanje za razprodaje pri nas precej upadlo. Poleg splošne krize v državi namreč številne prodajalne tekstila in obutve visoke popuste ponudijo že v času decembrskih praznikov, kar izkoristijo mnogi kupci.

Vseeno na TZS zagotavljajo, da so razprodaje zelo dobro obiskane. Potrošniki po njihovem visoke popuste izkoristijo predvsem za nakup dražjih in trajnejših izdelkov, kot so plašči, bunde in zimska obutev.

STA


Najbolj brano