Začenja se vseslovenska akcija Lepo je deliti 2014

Rdeči križ Slovenije (RKS) letos že šesto leto zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo Lepo je deliti, namenjeno zbiranju prostovoljnih prispevkov za dodatne prehranske pakete, za pomoč družinam in posameznikom v stiski. Do konca leta želijo z akcijo zbrati 150.000 evrov in s tem zagotoviti 10.000 dodatnih prehranskih paketov.

Rdeči križ Slovenije šesto leto zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo Lepo je deliti, namenjeno zbiranju prostovoljnih  prispevkov za dodatne prehranske pakete, za pomoč družinam in posameznikom v stiski Foto: STA
Rdeči križ Slovenije šesto leto zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo Lepo je deliti, namenjeno zbiranju prostovoljnih prispevkov za dodatne prehranske pakete, za pomoč družinam in posameznikom v stiski Foto: STA

LJUBLJANA > V preteklih petih letih je Rdeči križ naštel 44.497 darovalcev, z zbranim denarjem pa je omogočil nakup 56.390 dodatnih prehranskih paketov ter pomagal številnim družinam in posameznikom v stiski, so zapisali v Rdečem križu Slovenije.

Opozarjajo, da se število družin in posameznikov, ki potrebujejo pomoč, zaradi krize povečuje, zato se z akcijo Lepo je deliti ponovno obračajo na dobrotnike. Letošnja akcija bo potekala vse do konca leta. Njen cilj je zbrati 150.000 evrov in zagotoviti 10.000 dodatnih prehranskih paketov za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

Darovalci lahko prispevajo z UPN-obrazcem na račun številka 03100 1111112208 s sklicem 937037, pošljejo SMS z besedo SKUPAJ na številko 1919 in tako prispevajo en evro, ali pa pošljejo SMS z besedo SKUPAJ5 na isto številko in tako prispevajo pet evrov.

Akcijo so napovedali že na dobrodelnem koncertu v Cankarjevem domu, uradno pa se začenja z današnjim dnem. V naslednjih dneh bodo na naslove fizičnih in pravnih oseb iz zbirke podatkov RKS razposlali pismo s predstavitvijo akcije in prošnjo za prostovoljni prispevek. Akcija bo podprta z različnimi aktivnostmi, ki jih bodo izvajala območna združenja Rdečega križa Slovenije s svojimi krajevnimi organizacijami.

Akcijo podpirajo tudi Telekom Slovenije, Simobil, Tušmobil, Debitel in Izi mobil z brezplačnimi SMS storitvami, večina bank in Pošta Slovenije, ki za prostovoljne prispevke ne bodo obračunavale provizije, ter mediji z brezplačnim oglaševanjem.

STA


Najbolj brano