Začenja se splošna stavka v energetiki

V energetiki se danes začenja splošna stavka, ki bo trajala do 21. aprila. Prvi dan bodo potekali zbori delavcev, nato se bodo aktivnosti stopnjevale. Medtem ko sindikat energetikov poudarja, da bo proti koncu ob neodzivnosti vlade morda čutiti posledice pri oskrbi z elektriko, Eles zagotavlja, da se to ne bo zgodilo.

Direktor sistemskega operaterja prenosnega omrežja Eles 
Aleksander Mervar (prvi desno) zagotavlja, da ni nobene 
bojazni, da bi kdo zaradi stavke ostal brez elektrike. Foto: STA
Direktor sistemskega operaterja prenosnega omrežja Eles Aleksander Mervar (prvi desno) zagotavlja, da ni nobene bojazni, da bi kdo zaradi stavke ostal brez elektrike. Foto: STA

LJUBLJANA > Po pojasnilih direktorja sistemskega operaterja prenosnega omrežja Eles Aleksandra Mervarja namreč ni nobene bojazni, da bi kdo ostal brez elektrike, in sicer zaradi zadostnih čezmejnih prenosnih zmogljivosti, ki presegajo porabo električne energije v Sloveniji.

Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije je na vlado posredoval dve stavkovni zahtevi: da oblikuje in sprejme odločitev o prestrukturiranju in organiziranju slovenskega elektrogospodarstva ter da se do sprejetja zahtevanega dokumenta ustavijo vse enostranske aktivnosti na področju odpuščanja pod pretvezo domnevnih racionalizacij in optimizacij v elektrogospodarstvu.

Stavka se bo začela ob 8. uri in bo trajala do 10. ure, v tem času pa se bodo zaposleni zbrali na zborih delavcev. Medtem ko bodo stavkali v nekaterih proizvodnih družbah HSE - Dravskih elektrarnah, Soških elektrarnah in Termoelektrarni Šoštanj, se drugi proizvodni steber, nad katerim bdi Gen energija, stavki ne pridružuje.

STA


Najbolj brano