Začel se je drugi prijavni rok za vpis na univerze

Na visokošolskih zavodih se je danes začel drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij za študijsko leto 2015/16, ki bo trajal do 28. avgusta. Skupaj je razpisanih 8450 vpisnih mest, in sicer 5290 za redni in 3160 mest za izredni študij.

Drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe 
in enovit magistrski študij za študijsko leto 2015/16 bo trajal  
do 28. avgusta.  Foto: STA
Drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij za študijsko leto 2015/16 bo trajal do 28. avgusta.  Foto: STA

LJUBLJANA, MARIBOR, KOPER, NOVA GORICA > V drugem prijavnem roku za vpis v dodiplomske študijske programe se lahko prijavijo kandidati, ki niso oddali prve prijave ali s prvo prijavo niso bili nikamor sprejeti. Podatki o še prostih vpisnih mestih so že objavljeni na spletnih straneh univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici, visokošolskih zavodov ter ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Obrazec za drugo prijavo za vpis v 1. letnik lahko kandidati pošljejo na pristojno visokošolsko prijavno-informacijsko službo najpozneje do 28. avgusta. Lahko pa ga izpolnijo in oddajo tudi elektronsko na spletnem portalu http://portal.evs.gov.si/prijava.

V prvem roku je bilo na želene visokošolske zavode sprejetih 11.660 kandidatov oziroma 72,4 odstotka od skupno 16.093 prijavljenih.

Kandidati bodo prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka v drugem roku najpozneje do 24. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku bo potekal od 25. do 30. septembra.

Tretji prijavni rok pa bo med 1. in 5. oktobrom in je namenjen tistim, ki se v prvem in drugem prijavnem roku v izbirnem postopku niso uvrstili v nobenega od študijskih programov.

STA