Za vrh SDH se poteguje devet kandidatov

Na razpis za predsednika uprave SDH je prispelo devet prijav, za člana uprave pa 16, med njimi so tudi kandidati iz tujine. Nominacijska komisija nadzornega sveta SDH jih je na sredini seji že pregledala, so danes sporočili iz SDH.

Predsednika oziroma člana uprave bo za štiriletno mandatno 
obdobje imenoval nadzorni svet Slovenskega državnega 
holdinga (SDH). Foto: Tamino Petelinsek
Predsednika oziroma člana uprave bo za štiriletno mandatno obdobje imenoval nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH). Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Nominacijska komisija bo nadaljnjih postopkih oblikovala nabor kandidatov, s katerimi bo opravila pogovore. Predsednika oziroma člana uprave bo za štiriletno mandatno obdobje imenoval nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Ta je razpis objavil po tem, ko sta se v tričlanski upravi SDH spraznili dve mesti. Julija je zaradi delavske blokade Luke Koper, potem ko je SDH napovedal menjavo treh nadzornikov Luke, odstopil predsednik uprave Marko Jazbec, oktobra pa je upravo sporazumno z nadzorniki zapustila članica Anja Strojin Štampar.

V upravi je Nada Drobne Popovič, ki je bila vanjo skupaj z Jazbecem in Strojin Štamparjevo imenovana pred približno letom dni. Nadzorni svet SDH je po Jazbečevem odhodu za začasno predsednico uprave imenoval prej nadzornico SDH Lidio Glavina. Mandat je nastopila sredi julija, upravo pa lahko vodi največ šest mesecev.

Kot so v teh dneh pisali mediji, naj bi Glavina prijavo oddala in bila favoritinja. Poleg nje naj bi prijavo oddal tudi nekdanji državni sekretar na ministrstvu za finance in svetovalec v družbi 2TDK Metod Dragonja, pa tudi član uprave Save Matevž Marc.

STA


Najbolj brano