Za spodbujanje pripravništev 1,8 milijona evrov

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori programu spodbujanja pripravništev v socialnem varstvu. Skupna vrednost znaša 1,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 1,5 milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad v okviru izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020.

Za  program spodbujanja pripravništev v socialnem varstvu 
bodo namenili 1,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 1,5 
milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad v okviru 
izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020. Foto: STA
Za program spodbujanja pripravništev v socialnem varstvu bodo namenili 1,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 1,5 milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad v okviru izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020. Foto: STA

LJUBLJANA > Program Spodbujanje pripravništev je namenjen iskalcem prve zaposlitve po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe, kot jo predpisuje zakon o socialnem varstvu, so sporočili iz vladne službe.

Z njim želijo doseči večjo zaposljivost oseb s tega področja, krepitev socialno varstvenega sektorja za izvajanje posameznih socialnovarstvenih programov in s tem zagotavljanje kakovostnejših storitev za uporabnike socialno varstvenih programov.

S programom nameravajo izvesti do 100 zaposlitev - 40 v vzhodni in 60 v zahodni kohezijski regiji - iskalcev prve zaposlitve, ki imajo pogoje za opravljanje pripravništva na področju socialnega varstva, in usposabljanje za delo na tem področju z namenom pridobivanja in krepitve njihovih sposobnosti, znanj, veščin ter spretnosti.

STA


Najbolj brano