Za socialno ogrožene študente na voljo skoraj 50.000 evrov

Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani oziroma Fundacija Študentski tolar je razpisala nepovratne denarne pomoči za študente v socialni stiski v skupni vrednosti 49.500 evrov. Za 300 evrov denarne pomoči lahko zaprosijo študenti ljubljanske univerze. Ti se lahko na razpis prijavijo do 5. februarja, so sporočili iz študentske organizacije.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

LJUBLJANA > Predsednik ŠOU v Ljubljani Rok Liković je dejal, da so že pred več kot desetimi leti začeli s stalnimi humanitarnimi programi, ker po njegovih besedah država ni sposobna ali ne želi poskrbeti za socialne stiske študentov. Ti programi od leta 2007 potekajo pod okriljem Fundacije Študentski tolar.

“Četudi programi socialnih pomoči niso osnovno poslanstvo ŠOU v Ljubljani, slednjim posvečamo veliko pozornosti. V tem letu bomo fundaciji navkljub okrnjenem proračunu namenili 137.000 evrov. Na področju sociale pa sodelujemo tudi še z drugimi našimi zavodi, ki nudijo študentom brezplačna svetovanja, začasne prenočitve v študentski Hiši Srce na Kersnikovi 4 ter cenovno dostopne zdrave in kakovostne obroke v Študentski menzi,” je dejal Liković. Denar za pomoč študentom je v celoti zagotovila študentska organizacija.

Razpis bo vsaj deloma olajšal socialno stisko 165 študentom.

STA


Najbolj brano