Za smučišče 2864 Bohinj izdano gradbeno dovoljenje

Družba 2864 Bohinj je po številnih zapletih in več letih pridobivanja soglasij vendarle prejela gradbeno dovoljenje za novo smučarsko središče nad Bohinjsko Bistrico. Od izvorne zamisli so minila več kot tri leta, letošnjega decembra pa bi lahko smučišče vendarle zaživelo, če bi država odobrila tudi sofinanciranje.

Direktor družbe 2864 Bohinj Boštjan Čokl Foto: STA
Direktor družbe 2864 Bohinj Boštjan Čokl Foto: STA

BOHINJSKA BISTRICA > “Po zapletih, povezanih z redkimi posamezniki, ki so na vse pretege nagajali in skušali blokirati izgradnjo smučišča, je danes vesel dan: ministrstvo za Infrastrukturo in prostor je investitorju izdalo gradbeno dovoljenje,” so danes sporočili iz družbe 2864 Bohinj.

Direktor 2864 Bohinj Boštjan Čokl je poudaril, da so projekt že od samega začetka pripravljali skladno z zakonom o spodbujanju tujih neposrednih investicij. Skupaj s tujim partnerjem tako v kratkem pričakujejo še sklep komisije ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo o ustreznosti projekta za dodelitev finančnih vzpodbud po omenjenem zakonu.

“Ključno je, da bi bilo z zaprto finančno konstrukcijo prve faze v vrednosti 30 milijonov evrov možno že letos decembra uživati na najsodobnejšem smučišču v Sloveniji,” je poudaril Čokl. Smučišče, v katerega bo vložil Leitner Spa, drugi največji svetovni proizvajalec žičniških sistemov, se bo razprostiralo na preko 1,5 milijona kvadratnih metrov površin med Bohinjsko Bistrico in Soriško planino.

Gre za prvo slovensko integralno smučišče z najnovejšo, najbolj dovršeno tehnologijo žičniških naprav in naprav za dodatno zasneževanje, obljublja Čokl in dodajal, da bo največje slovensko smučišče obsegalo od prenovljenega žičniškega perona za prihod na smučanje z vlakom, do ogrevanih garderobnih omaric, garažne parkirne hiše, restavracij, razglednih ploščadi in snežnega parka.

Krožno-kabinske 10-sedežne žičnice bodo obratovale celo leto. Temelj poletne ponudbe bo predstavljal kolesarski park, zasnovan v sodelovanju s svetovno priznanim podjetjem Whistler Gravity Logic iz Kanade.

Poletno ponudbo bodo dopolnjevali tematski park, urejene sprehajalne poti na grebenu z edinstvenimi pogledi od Jadranskega morja do Triglava ter restavrirana vojaška karavla, povezovalni bunkerji in druge zanimive vojaške ostaline.

STA


Najbolj brano