Za predsednika SLS v igri Zidanšek, Medved in Jelševar

Za funkcijo predsednika SLS je do srede opolnoči, ko se je iztekel rok, prispelo pet kandidatur - za Marka Zidanška, Damjana Medveda, Primoža Jelševarja, Luke Ilca in Janeza Tomšiča.

Med kandidati za predsednika SLS je tudi Marko Zidanšek Foto: STA
Med kandidati za predsednika SLS je tudi Marko Zidanšek Foto: STA

LJUBLJANA > Luka Ilc je še pred iztekom roka soglasje h kandidaturi umaknil, Janez Tomšič je enako storil danes, so sporočili iz stranke. Kandidature bo v soboto preveril izvršilni odbor.

Izredni volilni kongres SLS, ki je na julijskih volitvah izpadla iz državnega zbora, bo 6. decembra v Podčetrtku. Izvršilni odbor bo poleg predsedniških preveril tudi kandidature za druge funkcije, ki jih bodo delegati volili na kongresu. Pravilnik stranke določa, da lahko kandidate predlagajo občinski oziroma mestni odbori.

Širše vodstvo SLS je sicer 8. novembra na klavzuri v Celju spregovorilo o strankini poti v prihodnje in analiziralo delo stranke v zadnjih nekaj letih. Na klavzuri so se tudi odločili podaljšati kandidacijski postopek za organe stranke do 26. novembra. Prvotni datum je bil postavljen na 17. november.

Predsednik SLS Franc Bogovič je po slabem rezultatu stranke na predčasnih državnozborskih volitvah napovedal, da se bo poslovil od predsedniške funkcije, po neuradnih informacijah pa naj bi podpiral kandidaturo Zidanška, ki je član izvršilnega odbora in tudi vodi celjski odbor SLS.

Član izvršilnega odbora stranke je tudi Jelševar, Damjan Medved pa je bil pred leti predsednik strankinega podmladka.

STA


Najbolj brano