Za pomoč otrokom umorjene matere odprli tudi tekoči račun

31-letna ženska, ki jo je v petek umoril njen mož, je za seboj pustila tri majhne otroke, stare 2, 4 in 6 let, ki so trenutno v oskrbi svojih starih staršev po mamini strani. Na Celjskem so že včeraj začeli zbirati pomoč zanje, danes pa so odprli tudi tekoči račun.

Fotografija je simbolična. Foto: Jan (Gracey) Stinson
Fotografija je simbolična. Foto: Jan (Gracey) Stinson

CELJE > "Odziv je odličen. Zbrali smo sedem polnih vozičkov plenic, robčkov in ostalih pripomočkov ter oblačil," je za Žurnal24.si povedal Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam. Dodale je, da so v celjskem gasilskem domu zbrali še za dodaten kombi oblačil in igrač.

O družinski tragediji si lahko preberete več tu.

V dogovoru s skrbniki fantkov so danes aktivirali še tekoči račun, na katerem zbirajo denar za pomoč otrokom. "Upamo, da bomo zbrali kar največ denarja, saj je potrebno pri starih starših po mamini strani, kjer so fantki, urediti sobice in vse ostalo potrebno," je še povedal Ninić za Žurnal24.si.

Pri nakupovalnem središču Planet Tuš v Celju zbirajo oblačila za fantke v omenjeni starosti, otroško obutev velikosti od 21 do 26, otroške pleničke velikosti 5, vlažilne robčke in negovalne kreme, šampone in mila ter igrače, knjige in šolske potrebščine.

Pomoč lahko nakažete:

Humanitarno društvo Enostavno Pomagam

Pod lipami 26

3000 Celje

> TRR: SI56 6100 0000 7496 313

> SKLIC: 99

> NAMEN: Pomoč otrokom v stiski

> Račun je odprt pri Delavski hranilnici, d.d.

NR


Najbolj brano