Za nepravilno prečkanje tirov tudi 500 evrov

Na Slovenskih železnicah bo danes in v prihodnjih dneh potekal poostren nadzor nad nepravilnim in strogo prepovedanim prečkanjem železniških tirov zunaj urejenih prehodov, ki je za vse udeležence v prometu zelo nevarno.

Kršitelje, ki nepravilno prečkajo železniško progo,  lahko  
kaznujejo z globo od 200 do 500 evrov. Fotografija je 
simbolična. Foto: Leo Caharija
Kršitelje, ki nepravilno prečkajo železniško progo, lahko kaznujejo z globo od 200 do 500 evrov. Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Namen akcije za zdaj ni kaznovati, temveč opozarjati na veliko nevarnost tovrstnega prečkanja, so zapisali v sporočilu za javnost.

Zaradi nepravilnega prečkanja proge se vsako leto zgodi veliko nesreč. Potnike bodo tako o nepravilnem prečkanju tirov in s tem kršitvah 92. člena zakona o varnosti v železniškem prometu sprva le opozarjali in poučili o varnih načinih prečkanja. Kršitelje, ki nepravilno prečkajo železniško progo, pa lahko za to dejanje kaznujejo z globo od 200 do 500 evrov.

Na Slovenskih železnicah si prizadevajo še povečati varnost vseh udeležencev v prometu in so prepričani, da bo preventivna akcija uspešna, so sporočili.

STA


Najbolj brano