Za generalnega direktorja RTVS uradno trije kandidati

Na razpis za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so prispele vloge treh kandidatov, so sporočili z RTVS. Svet bo o izpolnjevanju formalnih pogojev iz razpisa odločal 10. aprila. Kandidati, ki so oddali pravočasne in popolne vloge, se bodo programskim svetnikom predstavili 24. aprila, ko bodo tudi izbrali med kandidati.

Za generalnega direktorja RTVS so se prijavili trije kandidati.  Foto: STA
Za generalnega direktorja RTVS so se prijavili trije kandidati.  Foto: STA

LJUBLJANA > Ponovljeni razpis za mesto generalnega direktorja RTVS je programski svet objavil 24. februarja, zaključil pa se je v ponedeljek.

Sedanji v. d. generalnega direktorja Marko Filli je potrdil, da se znova poteguje za generalnega direktorja. Po neuradnih informacijah je kandidaturo vložil še nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTVS za poslovno področje Igor Kadunec. Kdo je tretji kandidat, še ni znano.

Filli in Kadunec sta kandidaturi vložila tudi na prejšnjem razpisu, vendar je Kadunčevo programski svet prepoznal kot nepopolno. Svetniki januarja niso izvolili novega direktorja, saj noben kandidat ni zbral zadostne podpore. Za zaprtimi vrati so se odločali med Fillijem, nekdanjim vodjem produkcije Televizije Slovenija Igorjem Rozmanom in nekdanjim ministrom za kulturo Urošem Grilcem.

Za izvolitev na direktorsko mesto bi moral kateri od treh kandidatov zbrati najmanj 15 glasov, kar pa se tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo. V zadnjem krogu se je programski svet izrekal zgolj o Filliju, a mu tudi ni namenil dovolj glasov. Svet se je odločil za ponovitev razpisa, čeprav je imel tudi možnost, da bi glasovanje ponovil čez 14 dni.

STA


Najbolj brano