Za dijake in osnovnošolce danes zadnji dan pouka

Dijaki in osnovnošolci bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi. Zadnji dan pouka pred poletnimi počitnicami bodo na večini šol izkoristili za podelitev šolskih spričeval, priznanj in nagrad. S proslavami bodo obeležili tudi dan državnosti.

Dijaki in osnovnošolci se od danes naprej lahko prepuščajo 
počitniškim radostim. Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dijaki in osnovnošolci se od danes naprej lahko prepuščajo počitniškim radostim. Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Osnovne šole je v letošnjem šolskem letu obiskovalo 167.751 učencev, od tega 21.886 prvič, kar je bila največja generacija prvošolčkov v zadnjih desetih letih. Srednje šole pa je obiskovalo 75.500 dijakov. Učenci 9. razredov so pouk končali že 15. junija, maturantje pa še nekoliko prej, 25. maja.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je v poslanici ob zaključku šolskega leta učencem in dijakom zaželela brezskrbno poletje, ki naj bo iskrivo in polno doživetij. Učiteljem, ravnateljem in drugim strokovnim sodelavcem pa se je zahvalila za vse opravljeno delo v tem šolskem letu in jim zaželela, naj poletje zaužijejo v polni meri.

Ob koncu letošnjega šolskega leta so sicer nekateri z mislimi že usmerjeni k naslednjemu. Slovenska karitas je tako že začela z dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, s katero zbira materialna in finančna sredstva za pomoč socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami. STA


Najbolj brano