Za Marifarm tudi ponudba iz Kopra

Za nakup večinskega deleža v hčerinski družbi Marifarm mariborskega javnega zavoda Lekarne Maribor sta po neuradnih podatkih Večera prispeli dve ponudbi. To naj bi oddali ukrajinski Arterium Corporation in Labiofam Europa, podjetje z italijanskim lastnikom in sedežem v Kopru, danes piše časnik.

Za nakup večinskega deleža v hčerinski družbi Marifarm 
mariborskega javnega zavoda Lekarne Maribor sta po neuradnih podatkih Večera prispeli dve ponudbi. To naj bi oddali 
ukrajinski Arterium Corporation in Labiofam Europa, podjetje 
z italijanskim lastnikom in sedežem v Kopru. Foto: Mariborske Lekarne
Za nakup večinskega deleža v hčerinski družbi Marifarm mariborskega javnega zavoda Lekarne Maribor sta po neuradnih podatkih Večera prispeli dve ponudbi. To naj bi oddali ukrajinski Arterium Corporation in Labiofam Europa, podjetje z italijanskim lastnikom in sedežem v Kopru. Foto: Mariborske Lekarne

MARIBOR > Ali gre za resna kupca, bo jasno avgusta, ko bosta v zameno za vpogled v bilance in dokumentacijo družbe morali plačati kavcijo. Za Marifarm, ki je že nekaj časa v finančnih težavah, je interes sprva izrazilo 14 kupcev, s šestimi so prodajalci podpisali sporazum o nerazkrivanju podatkov, nadaljuje časnik.

Večinski lastnik je družbo začel prodajati maja, in sicer prodaja delež v celoti ali delno, hkrati pa dopušča tudi dokapitalizacijo z namenom zapolnitve proizvodnih zmogljivosti za povečanje učinkovitosti in boljše poslovanje.

STA


Najbolj brano