Za Istro in Kvarner razglasili oranžni alarm

Danes bo pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki jih bo več v zahodni Sloveniji. Hrvaški meteorološki portal Istramet za danes in jutri napoveduje obilne padavine, za Istro in Kvarner je razglašen oranžni alarm.

Za Istro in Kvarner je razglašen oranžni alarm. Foto: Vir: Istramet
Za Istro in Kvarner je razglašen oranžni alarm. Foto: Vir: Istramet

SLOVENIJA > Najvišje dnevne temperature bodo danes od 16 do 22, ob morju približno 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Najbolj obilne padavine na Hrvaškem napovedujejo za soboto, več kot 100 milimetrov padavin na kvadratni meter. Najhuje naj bi bilo v Zadru in južno od Splita.

Ponoči in zjutraj bo oblačno s padavinami in nevihtami, krajevno bodo možni močnejši nalivi. Jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, na zahodu bodo še nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju do 18, najvišje dnevne od 14 do 18, ob morju približno 23 stopinj Celzija.

V nedeljo dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, popoldne se bo pričelo jasniti. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V ponedeljek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo posamezne krajevne plohe. Sveže bo.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano