Z dobrodelno akcijo Mali koraki za velik cilj so zbrali 81.000 evrov

V okviru akcije Mali koraki za velik cilj so letos zbrali dobrih 81.000 evrov. Tokrat so denar namenili Društvu za cistično fibrozo Slovenije, so sporočili iz medijske hiše Pro Plus.

Jan Golja, Jan Pirnat in Nuša Lesar so skupaj gonilna sila 
akcije Mali koraki za velik cilj. Foto: Pro Plus
Jan Golja, Jan Pirnat in Nuša Lesar so skupaj gonilna sila akcije Mali koraki za velik cilj. Foto: Pro Plus

SLOVENIJA > Družbeno odgovorna akcija na pobudo informativne oddaje Svet na Kanalu A in pod okriljem medijske hiše Pro Plus potekala šesto leto zapored. Skupaj z zaposlenimi Pro Plusa, ki so tri dni tekli za dober namen, so se akciji pridružili gledalci in za bolnike s cistično fibrozo s pošiljanjem smsov, klicev ali nakazilom na tekoči račun zbirali denar.

Predsednica Društva za cistično fibrozo Slovenije Slavka Grmek Ugovšek je napovedala, da bodo zbrani denar namenili za program ohranjanja telesne zmogljivosti bolnikov. S tem bodo lahko omogočili izvajanje prilagojene individualne telesne vadbe pod vodstvom vaditelja vsem bolnikom s cistično fibrozo, ki želijo in zmorejo izvajati vadbo.

Bolnikom bodo kupili tudi ustrezne medicinske pripomočke glede na starostno skupino, ki so potrebni za vzdrževanje zmogljivosti, moči in gibljivosti telesa. S temi pripomočki bodo tudi spremljali napredek v telesni vadbi in še bolj natančno prilagodili program telesne vadbe posamezniku.

Kupili bodo tudi sobna kolesa z naslonjalom za bolnike s cistično fibrozo in po presaditvi pljuč za ohranjanje telesne zmogljivosti v času hospitalizacije.

STA


Najbolj brano