Vraničar Ermanova za nadzornika SDH predlaga Puljića in Žmavca

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman za manjkajoča člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) predlaga Željka Puljića in Franca Žmavca. Državni zbor naj bi o tem predlogu razpravljal in odločal na marčni seji.

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman za  člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga  predlaga 
Željka Puljića in Franca Žmavca. Foto: STA
Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga predlaga Željka Puljića in Franca Žmavca. Foto: STA

LJUBLJANA > Nadzorni svet SDH, ki ima po zakonu pet članov, je trenutno tričlanski. Sestavljajo ga predsednik Damjan Belič ter člana Duško Kos in Barbara Smolnikar.

Na razpis finančnega ministrstva za manjkajoča člana se je prijavilo 17 kandidatov, od katerih pa jih šest ni izpolnjevalo pogojev oziroma se je pojavljal konflikt interesov. Med preostalimi enajstimi je strokovna komisija izbrala štiri, izmed katerih je ministrica vladi danes predlagala, naj DZ v potrditev predlaga Željka Puljića in Franca Žmavca.

“Pri izboru kandidatov smo poleg formalnih pogojev upoštevali tudi strokovna področja, na katerih so še posebej močni, tako da se oba kandidata ustrezno vklapljata v nadzorni svet SDH,” je pojasnila na novinarski konferenci po seji vlade.

Puljić je diplomirani inženir telekomunikacij, trenutno je glavni direktor družbe Iskratel iz Kranja. Žmavc pa je diplomant Ekonomske fakultete v Ljubljani in je trenutno predsednik uprave družbe IMP iz Ljubljane.

Ministri SD so se glasovanja glede kandidatov za popolnitev nadzornega sveta SDH vzdržali. Kot je po seji vlade povedal predsednik SD Dejan Židan, kandidatov namreč ne poznajo in ne vedo, ali sta dobra ali slaba. Če sta dobra, bosta dobila podporo SD v DZ, sicer pa ne, je dodal.

Nadzorni svet SDH je v sredo na mesto predsednice uprave SDH imenoval Lidio Glavina, kot je bilo razumeti, pa se bo po imenovanju novih nadzornikov lotil tudi ponovnega postopka izbora še enega člana uprave. V sredo namreč ni imenoval še enega člana uprave, tako da uprava ostaja dvočlanska.

STA


Najbolj brano