Vrača se spletni Žurnal

Del nekdanjih zaposlenih v skupini Žurnal bo ponovno zagnal spletni portal zurnal24.si in njegove podportale, je dejal nekdanji odgovorni urednik Žurnala Matej Košir. V ta namen so prejšnji teden ustanovili podjetje Feniks media, ki bo od nekdanjega lastnika, avstrijske družbe Styria, prevzelo blagovno znamko.

LJUBLJANA > Več podrobnosti o ponovnem zagonu medija ne razkrivajo, jasno je le, da povratka tiskane izdaje zaenkrat ne bo. Kot je dejal Košir, se s podjetjem Styria še usklajujejo glede licenčne pogodbe. Predvidoma v četrtek bodo sklicali novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili ostale podrobnosti.

Avstrijska Styria Media Group je brezplačnika Žurnal in Žurnal24 ter spletno stran Zurnal24.si ukinila v začetku maja, in sicer zaradi slabega poslovanja skupine in težavnih makroekonomskih razmer v državi.

Kot je razvidno iz spletne strani Ajpesa, je družba Žurnal Media lani beležila 1,6 milijona evrov čiste izgube, medtem ko je leta 2012 ta znašala 2,5 milijona evrov, še leto pred tem pa 4,2 milijona evrov. Bilančna izguba je lani znašala nekaj manj kot 41 milijonov evrov.

Začetki družbe segajo v leto 2003, ko je začel izhajati tednik Žurnal. Septembra 2007 so začeli izdajati brezplačni dnevnik Žurnal24 in vzpostavili spletno stran zurnal24.si, istega leta pa so tednik Žurnal preoblikovali v sobotni časnik.

STA


Najbolj brano