Volilci lahko še danes sporočijo, da bi glasovali po pošti v Sloveniji

Do referenduma o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je še 11 dni. Danes pa se izteče rok, v katerem lahko volilci izrazijo svojo željo po glasovanju po pošti iz Slovenije.

Danes  se izteče rok, v katerem lahko volilci izrazijo svojo željo 
po glasovanju po pošti iz Slovenije. Foto: STA
Danes se izteče rok, v katerem lahko volilci izrazijo svojo željo po glasovanju po pošti iz Slovenije. Foto: STA

LJUBLJANA > Oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volilci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih, ter tisti, ki so v zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij, in želijo glasovati po pošti na območju Slovenije, imajo še danes čas, da to sporočijo okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote.

Volilci, ki želijo glasovati na volišču, ki je dostopno invalidom, pa morajo svojo namero sporočiti okrajni volilni komisiji do 16. decembra. Isti rok velja tudi za tiste volilce, ki bodo na dan glasovanja izven okraja svojega stalnega prebivališča ter želijo glasovati na volišču v drugem okraju (volišču brez krajevne pristojnosti). Enako velja za volilce, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik. Ti lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati pred volilnim odborom, na svojem domu.

Prav tako do 16. decembra morajo volilci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere uresničujejo volilno pravico, ali Državni volilni komisiji.

STA


Najbolj brano