Vogel bo ta vikend sprejel prve smučarje

Potem ko je sneg v torek pobelil Vogel, je danes tam padla odločitev, da bodo smučišče ta vikend odprli za smučarje. Odprt bo spodnji, prvi del smučišča: gre za sedežnici Orlove glave in Brunarica ter vlečnico Storeč. Za odprtje ostalih prog pa je snega premalo, saj je snežna odeja trenutno debela 45 centimetrov.

Ta vikend bodo veljale tudi posebne cene vozovnic Foto: Unknown
Ta vikend bodo veljale tudi posebne cene vozovnic Foto: Unknown

BOHINJ >Kot so sporočili iz družbe Vogel, je sneg čez noč dobro pomrznil, kljub veliki gostoti pa se ni sesedel. To sta razloga za odločitev, da se bo na Voglu ta vikend že smučalo. O začetku obratovanja bodo sicer več povedali na petkovi novinarski konferenci.

Ta vikend bodo veljale tudi posebne cene vozovnic. Za enodnevno smuko bo treba odšteti le za vožnjo z gondolo, to je 13,50 evra za odrasle in devet evrov za otroke.

Za obratovanje na Voglu zadostuje že okoli 40 centimetrov naravnega snega primerne kakovosti, je pojasnil predsednik uprave družbe Vogel Boštjan Mencinger in dodal: "Pozna se, da je bilo veliko narejenega v poletnem času, ko smo dodatno zatravili obsežna območja in s smučišča pobrali nekaj ton kamenja."

Snega pa je za odprtje vseh prog premalo. "Za odprtje ostalih smučarskih prog bo potrebno še nekaj dodatnega snega, podlaga je pa odlična," je še dejal prvi mož Vogla.

STA


Najbolj brano