Vodstvo UKC ne popušča

Strokovni svet UKC Ljubljana je po besedah strokovnega direktorja kliničnega centra Sergeja Hojkerja soglasno podprl delo ožjega vodstva UKC. Če bo ožje vodstvo UKC odstavljeno, namerava odstopiti celotni strokovni svet. Zato Hojker upa, da "bo politiko prešinilo, kaj pravzaprav počne - gre za blatenje celotnega zdravništva in zdravstva".

Strokovni svet UKC Ljubljana je po besedah strokovnega 
direktorja kliničnega centra Sergeja Hojkerja soglasno podprl 
delo ožjega vodstva UKC. Foto: STA
Strokovni svet UKC Ljubljana je po besedah strokovnega direktorja kliničnega centra Sergeja Hojkerja soglasno podprl delo ožjega vodstva UKC. Foto: STA

LJUBLJANA > Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je namreč prejšnji teden zaradi primera Radan pozvala vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana ter strokovnega direktorja nevrološke klinike k odstopu. Gre namreč za zdravnika Ivana Radana, ki ga policija sumi, da je na nevrološki kliniki UKC Ljubljana umoril sedem bolnikov. Vse skupaj pa ga sumijo 24 kaznivih dejanj.

Današnja odločitev razsodišča zdravniške zbornice druge stopnje v primeru Radan naj bi bila znana v tednu dni, je danes pojasnil predsednik zbornice Andrej Možina, ki pričakuje predlog za odvzem licence. O pozivu k odstopu vodstva UKC Ljubljana pa je dejal, da bi moral vsakdo na vodilni funkciji sprejemati odgovornost za dogajanje v svoji ustanovi.

Nato so v javnost prišle še informacije o domnevno slabih odnosih in drugih nepravilnostih na nevrološki kliniki.

Rok za odstop je ministrica postavila za danes. Ker očitno ne bodo odstopili, bo verjetno ministrica - tako je vsaj napovedala - od predstavnikov vlade v svetu zavoda zahtevala, naj začnejo postopek ugotavljanja odgovornosti vodilnih, ki so tako ali drugače vpleteni v primer Radan.

STA


Najbolj brano