Vlada razrešila Burgarja zaradi kraj v trgovini

Vlada je na današnji seji razrešila državnega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Janka Burgarja. Razrešitev je predlagal minister za javno upravo Boris Koprivnikar zaradi Burgarjevih kraj iz trgovine izpred enega leta.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar meni, da gre za 
neopravičljiva dejanja direktne kraje, ki ne glede na okoliščine 
in obžalovanje nikakor niso združljiva z opravljanjem tako 
pomembne funkcije. Foto: STA
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar meni, da gre za neopravičljiva dejanja direktne kraje, ki ne glede na okoliščine in obžalovanje nikakor niso združljiva z opravljanjem tako pomembne funkcije. Foto: STA

LJUBLJANA > V medijih se je namreč danes pojavila informacija, da so Burgarja lani marca v trgovini zalotili, ko je več dni zapored kradel paštete, jušne kocke, piškote, študentsko hrano, suhe slive in drugo. Vrednost ukradenih stvari ni presegla 50 evrov. Koprivnikar je za dogodek izpred enega leta izvedel od medijev, državni sekretar pa je nato v pogovoru dogodek priznal in ga obžaloval.

Burgar je danes podal izjavo, da odstopa s funkcije državnega sekretarja, Koprivnikar pa je njegov odstop sprejel in razrešitev predlagal vladi, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje po današnji seji vlade.

Kranjski policisti so Burgarja lani sicer ovadili, tožilstvo pa je nato aprila lani ovadbo zavrglo, saj je bila ugotovljena "nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon".

Ker torej dogodek ni imel pravnih posledic, tudi ne obstajajo dokazi v uradnih evidencah, s katerimi bi minister lahko bil seznanjen, so danes zapisali na ministrstvu za javno upravo. Prav tako Burgar ob nastopu funkcije na to ni opozoril Koprivnikarja. Burgar je sicer že pred tem opravljal funkcijo državnega sekretarja v prejšnji vladi.

Koprivnikar meni, da gre za neopravičljiva dejanja direktne kraje, ki ne glede na okoliščine in obžalovanje nikakor niso združljiva z opravljanjem tako pomembne funkcije.

STA


Najbolj brano