Vlada o podlagah za ugotavljanje upravičenosti stroškov sanacije proge Borovnica-Pivka

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z metodologijo, po kateri bo infrastrukturno ministrstvo presodilo upravičenost stroškov, ki so nastali ob sanaciji železniške proge med Ljubljano in Sežano na odseku Pivka-Borovnica zaradi posledic lanskega žledoloma. Seznanila se je tudi z delnim poročilom o višini teh stroškov.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Družba SŽ-Infrastruktura je namreč na podlagi vladnega sklepa iz junija lani pripravila delno poročilo o stroških, povezanih s spremenjeno organizacijo ter stroških in izpadlih prihodkih v času izvajanja sanacije in ponovne vzpostavitve električne vleke zaradi posledic poplav, visokega snega in žleda februarja lani, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Ministrstvo je medtem pripravilo metodologijo za ocenjevanje upravičenosti teh stroškov, na podlagi katere bo po prejemu končnega poročila o stroških sanacije železniškega odseka presojalo o njihovi upravičenosti. Takrat bo predlagalo tudi način ter časovnico njihovih vračil upravljalcu železniške infrastrukture in drugim upravičencem.

STA


Najbolj brano