Vlada dala soglasje k razrešitvi Remškarja

Vlada je na današnji dopisni seji dala soglasje k razrešitvi generalnega direktorja Onkološkega inštituta Ljubljana Janeza Remškarja, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Svet inštituta je Remškarja razrešil 9. septembra, očitali so mu neuresničevanje sklepov sveta inštituta.

Postopek odpovedi delovnega razmerja je Janez Remškar 
sprožil tudi proti kirurgu Eriku Breclju (na fotografiji). Foto: STA
Postopek odpovedi delovnega razmerja je Janez Remškar sprožil tudi proti kirurgu Eriku Breclju (na fotografiji). Foto: STA

LJUBLJANA > Remškar je še danes na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovil javno pismo, v katerem jo je opozoril, da se je inštitut zaradi delovanja sveta zavoda znašel na nevarnem razpotju. Njegovega razreševanja se je namreč svet lotil ravno v času, ko so mandati potekli več strokovnim vodjem, s tem pa je "prekinil kontinuiteto vodenja hiše".

Svet onkološkega inštituta bo sedaj skladno z napovedjo predsednice sveta Darinke Miklavčič prejšnji teden imenoval v. d. generalnega direktorja. Med možnimi kandidati je tudi Remškarjeva pomočnica za pravne zadeve Zlata Štiblar Kisić, proti kateri je Remškar sprožil postopek odpovedi delovnega razmerja, ker naj bi si nezakonito izplačala za več kot 5000 evrov nadur. Slednja to zanika.

Postopek odpovedi delovnega razmerja je Remškar sprožil tudi proti kirurgu Eriku Breclju. A ker je mnenje glede Brecljevih prekrškov spisala prav Štiblar Kisićeva, ki je nato dejala, da ti prekrški niso dovolj težki za odpoved delovnega razmerja, se je Remškar odločil, da bo dal mnenje v preverbo zunanjim pravnim strokovnjakom, so danes sporočili z inštituta.

STA


Najbolj brano