Vipava, Reka in Dragonja so presegle opozorilne pretoke

Močan veter in dež ponekod po Sloveniji že povzročata preglavice. V občini Kobarid je zjutraj zaradi močnega deževja v hišo vdirala voda. Reke Vipava, Reka, Dragonja in Ljubljanica so presegle opozorilne pretoke in se v manjšem obsegu razlivajo na območjih pogostih poplav.

Dopoldne bodo reke v večjem delu Slovenije še naraščale, 
povečini do velikih pretokov. Ponekod lahko pride do manjših 
razlivanj. Foto: Leo Caharija
Dopoldne bodo reke v večjem delu Slovenije še naraščale, povečini do velikih pretokov. Ponekod lahko pride do manjših razlivanj. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Dopoldne bodo reke v večjem delu Slovenije še naraščale, povečini do velikih pretokov. Ponekod lahko pride do manjših razlivanj.

Danes dopoldne bo povišana tudi gladina morja. Zaradi visoke gladine in valov lahko morje na izpostavljenih mestih poplavlja nižje dele obale.

Ponoči in zjutraj je veter podrl nekaj dreves, zaradi plazu pa je na cesti Žiri-Gorenja vas pri Fužinah polovična zapora. Na dolenjski avtocesti med priključkoma Dobruška vas in Mirna Peč pada ledeni dež. Po besedah dežurnega meteorologa se bo nestanovitno vreme še nadaljevalo.

Okoli pete ure sta po podatkih Uprave za zaščito in reševanje v občini Kočevje dve drevesi padli čez cestišče in ovirali promet. Gasilci so morali ponoči in zjutraj zaradi podrtega drevja posredovati tudi v občinah Ptuj, Žetale, Ormož, Sveti Tomaž, Destrnik in Murska Sobota.

Po besedah Andreja Pečenka z Agencije za okolje bo v sredo dopoldne ponekod v severni Sloveniji veter v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov. Nevarnost plazov je tam 4. stopnje, drugod pa povečini 3. stopnje.

STA


Najbolj brano