Večinoma sončno, popoldne v severni in osrednji Sloveniji možne vročinske nevihte

Danes bo večinoma sončno, popoldne bodo predvsem v severni in osrednji Sloveniji nastale posamezne vročinske nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Do srede bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika 
toplotna obremenitev. Ohladitev v morju je prav dobrodošla. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Do srede bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Ohladitev v morju je prav dobrodošla. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

LJUBLJANA >Najvišje dnevne temperature bodo od 33 do 36 stopinj Celzija.

V torek bo sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 32 do 37 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do srede bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Obeti: V sredo bo sprva sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v noči na četrtek zajele večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodni veter, osvežilo se bo.

V četrtek bo sprva pretežno oblačno z nekaj dežja, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Danes bo nad južnim delom Evrope še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, prek srednje Evrope pa se bo proti vzhodu pomikala hladna fronta, ki bo tudi na območju Alp povzročila nekaj popoldanskih neviht.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma jasno, popoldne pa bodo v hribovitem svetu nastale krajevne vročinske nevihte.

V torek bo dopoldne večinoma jasno, popoldne lahko v Alpah nastale še kakšna vročinska nevihta.

Biovreme: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih. Prostore je potrebno zračiti ponoči in zjutraj. Popoldne bo povišana koncentracija ozona, zato se občutljivim ljudem odsvetuje fizične napore na prostem, najbolje bo, če se umaknejo v zaprte prostore, kjer je koncentracija ozona praviloma nižja. Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo v ponedeljek pojavljale tudi druge vremensko pogojene težave. Priporočena je večja previdnost.

STA


Najbolj brano