Večerovi večinski lastniki v iztisnitev malih delničarjev

Časopisno založniško podjetje Večer bo po skupščini, ki je sklicana za 26. junij, pristal v stoodstotni lasti družbe Dober Večer. Potem ko so novi večinski lastniki nedavno odkupili deleža SDH in Dela Prodaje ter tako postali 96-odstotni lastniki mariborske časopisne hiše, bodo zdaj odločali še o iztisu malih delničarjev ter preoblikovanju statusa.

Večerovi večinski lastniki bodo na junijski skupščini odločali  o 
iztisu malih delničarjev. Foto: STA
Večerovi večinski lastniki bodo na junijski skupščini odločali o iztisu malih delničarjev. Foto: STA

MARIBOR > Slabe štiri odstotke Večera imajo v rokah mali delničarji, večinoma sedanji in nekdanji zaposleni, ki jim bodo večinski lastniki za popoln nadzor nad družbo, kot je razvidno iz danes objavljenega sklica skupščine, izplačali po 3,90 evra za delnico.

Na skupščini bodo glasovali še o preoblikovanju podjetja iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, za direktorje podjetja pa imenovali Miho Klančarja, Aleksandra Bratino in enega od dveh solastnikov družbe Dober Večer Uroša Hakla, tudi aktualnega predsednika upravnega odbora družbe.

Slednji po pisanju Večera vidi združevanje družbe pod enim lastnikom kot racionalno potezo že z vidika stroškov, ob odpravnini delničarjem v višini 3,90 evra, kolikor je Dober Večer plačal za delnico, ko je kupil desetodstotni paket od SDH, pa ne pričakuje spodbijanja.

Hakl je po pisanju časnika prepričan, da dosedanji uspehi pri prenovi produktov potrjujejo, da ima vodstvo vizijo in navaja, da je po njihovem prihodu prenovljena nedeljska izdaja Večera edina tiskana publikacija s prirastom naročnikov, saj je naklada presegla 7000 izvodov.

Novi lastniki Večera, ki letos še pričakujejo izgubo, za naslednje leto pa napovedujejo dobiček, se ob prizadevanju za nove prihodke, ki bi stabilizirali poslovanje, še naprej ne odrekajo niti že napovedanim procesom prilagajanja števila zaposlenih. Z odpuščanji in mehkimi metodami so število zaposlenih že nekoliko znižali, dodaja časnik.

STA


Najbolj brano