Večerne obilne padavine povzročale nove težave v Pomurju

Večerne obilne padavine so ponovno povzročale težave v Pomurju. Meteorna voda je zalila del naselja Dobrovnik. Posredovali so gasilci, ki so s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte ter izvedli zaporo poplavljene občinske ceste, so sporočili iz centra za obveščanje.

Večerne obilne padavine so  povzročale težave v Pomurju Foto: STA
Večerne obilne padavine so povzročale težave v Pomurju Foto: STA

MURSKA SOBOTA > V nedeljo zvečer je meteorna voda zalila tudi več kleti stanovanjskih objektov v občinah Lendava in Ljutomer. V Bolehnečicih v občini Sveti Jurij ob Ščavnici ter v Tešanovcih v občini Moravske Toplice so gasilci okoli dveh hiš namestili protipoplavne vreče, da bi preprečili nadaljnje vdiranje vode vanju.

V Žadovinku v občini Krško je močan veter razkril streho industrijskega objekta. Gasilci so s pomočjo avtomobilske lestve s folijo prekrili okoli 24 kvadratnih metrov razkrite strehe.

Na Primorskem in Koroškem so imeli težave zaradi udara strele, saj je zagorel drog električne napeljave v naselju Jevšček v občini Kobarid ter gospodarsko poslopje v naselju Brezni Vrh v občini Radlje ob Dravi. Domači so še pred prihodom gasilcev uspeli iz objekta rešiti vse delovne stroje. Ogenj je v celoti uničil objekt, višina škode še ni znana.

Zaradi zemeljskih plazov ter poplavljenih in poškodovanih cestišč so po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste še vedno zaprte številne ceste. V Pomurju in Podravju so to povezave Kobilje-Dobrovnik, Tešanovci-Moravske Toplice, cesta čez mejni prehod Hotiza ter lokalna cesta Cven-Mota. V Zasavju je zaprta cesta Hrastnik-Radeče in na Dolenjskem cesta čez mejni prehod Božakovo. Na Štajerskem in Koroškem z avtomobilom ni mogoče po cesti med Lovrencem na Pohorju in Roglo, Dravograd-Trbonje in Rimske Toplice-Jurklošter.

STA


Najbolj brano