Več pobude članstvu na terenu

Dogajanje v Ospu, kjer so se na sestanku koprske stranke SMC v torek zvečer spopadli za oblast, v centrali stranke težko komentirajo, saj niso dobili nobenih formalnih sklepov. “Različnost v pogledih na vodenje stranke na lokalnem nivoju ni problematična, računamo pa, da bodo dosegli konsenz glede izbora kandidatov,” pravi Nejc Brezovar, član izvršnega odbora SMC.

Miro Cerar, prvak SMC Foto: STA
Miro Cerar, prvak SMC Foto: STA

LJUBLJANA > Trenutni pravilnik o ustanavljanju in delovanju lokalnih odborov pravi, da lahko predsednike in županske kandidate določajo kar iz Ljubljane, ne glede na mnenje članstva na terenu, zato nas je zanimalo, ali so morda že sprejeli odločitev, da bo Boškovićeva županska kandidatka, vendar je Brezovar odgovoril, da take odločitve ni. Tudi drugega imena nimajo.

Pojasnil je tudi, da se bo pravilnik še v tem tednu spremenil in bo dal pri določanju kandidatov za različne funkcije na lokalni ravni večjo vlogo članom stranke. “Člani SMC s stalnim prebivališčem v občini bodo lahko glasovali o predlogih za kandidate, izvršni odbor pa bo še vedno imel možnost, da kakšnega kandidata zavrne. Tudi zato, ker se zavedamo, da se nam v stranko lahko zdaj vpisujejo ljudje, ki vidijo samo svoje osebne interese in so morda lahko z določenega vidika sporni,” pojasnjuje Brezovar.

Ali imajo sploh kakšne kriterije, kdo lahko postane njihov član, Brezovar odgovarja, da od svojih članov pričakujejo, da delajo v skladu z vrednotami, ki jih zasleduje SMC. Števila članov na Primorskem nam ni mogel razkriti, pojasnil je le, da jih je več sto.

TT


Najbolj brano