Veber: Cerar mi zaupa

Obrambni minister Janko Veber je po pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem ocenil, da mu predsednik zaupa, a želita odpraviti vse dvome o analizah posledic ob prodaji Telekoma. Veber je pojasnil, da je Cerarju predložil gradivo, ki ga je imela obveščevalno-varnostna služba (OVS), ko je zbirala podatke o omrežju na Morsu. Gradivo je dostopno javnosti.

Obrambni minister Janko Veber je po pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem ocenil, da mu predsednik zaupa.
Obrambni minister Janko Veber je po pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem ocenil, da mu predsednik zaupa. 

LJUBLJANA > Kot je pojasnil Veber, sta šla s predsednikom skozi poročilo, ki mu ga posredoval. "Podrobno sva šla skozi vsebino, ker se je tudi on preko vikenda posvetoval s pravniki," je dejal novinarjem.

Dogovorila sta se, da bo ta dokument danes dostopen javnosti in ga bo posredoval odboru za obrambo, ki bo na to temo zasedal popoldne.

Tako po Vebrovih zagotovilih obstajata dve gradivi glede preverjanja posledic morebitne prodaje Telekoma. Eno je poročilo, ki je tudi javno in je bilo posredovano na vlado, čeprav ga še ni obravnavala, drugo pa je delovno gradivo OVS.

Veber ocenjuje, da mu predsednik vlade zaupa, da pa želi odpraviti kakršno koli senco dvoma o vsem postopku.

"Interes obeh je bil, da vsa vprašanja izčistimo in odvrnemo vsake pomisleke o tem, ali je varnost države ogrožena," je dejal minister. Vebru sicer grozi tudi interpelacija, vendar po njegovih besedah danes ni bilo govora o vprašanju njegove ministrske funkcije.

STA


Najbolj brano