V zahodnem delu Slovenije ponoči spet možne nevihte

Ponoči se bodo padavine z nevihtami na zahodu okrepile in prehodno zajele še južno in osrednjo Slovenijo. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo krajevno možni močnejši nalivi in sunki vetra, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Po napovedih se bodo danes zvečer in ponoči ponovno 
okrepile padavine s krajevnimi nalivi v zahodni in osrednji 
Sloveniji. Foto: Leo Caharija
Po napovedih se bodo danes zvečer in ponoči ponovno okrepile padavine s krajevnimi nalivi v zahodni in osrednji Sloveniji. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne bo dež ponehal. Čez dan bo večinoma sončno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, v alpskih dolinah približno 12, najvišje dnevne od 24 do 28, v severozahodnih krajih približno 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: V noči na petek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra.

Obeti: V soboto bo sončno in suho vreme. V nedeljo se bo čez dan pooblačilo, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Zaradi vpliva južnega vetra bo danes zvečer med 18. in 20. uro povišana tudi gladina morja. Pri tem bo morje predvidoma poplavilo nižje in izpostavljene dele obale.

STA


Najbolj brano