V zadnjih 12 urah zeleno mejo v Rigoncah prestopilo 5500 beguncev

Po dveh skupinah ponoči je danes zgodaj dopoldne na območju Rigonc vstopila s Hrvaške v Slovenijo še tretja skupina z okoli 1500 begunci. Skupno je tako v zadnjih dvanajstih urah zeleno mejo v Rigoncah prestopilo okoli 5500 migrantov. Nastanili so jih v novem začasnem centru v Dobovi, kjer čakajo na prevoz v centre drugod po državi.



V sprejemnem centru Brežice je bilo zjutraj okoli 3700 
migrantov.  Foto: STA
V sprejemnem centru Brežice je bilo zjutraj okoli 3700 migrantov.  Foto: STA

LJUBLJANA > Zeleno mejo v Rigoncah prestopa že tretja skupina migrantov danes. Hrvaški varnostni organi so Policijsko upravo Novo mesto obvestili, da je na vlaku, ki je pripeljal v bližino državne meje, 1469 tujcev. V Rigoncah pred prihodom skupine čaka na namestitev v sprejemne centre še okoli 1000 tujcev, ki so zeleno mejo prestopili pred nekaj urami. Ponoči so policisti uspeli zagotoviti tudi avtobusni prevoz iz Rigonc v sprejemni center Brežice, kar pomeni, da beguncem po tej poti ni več treba peš.

BREŽICE

V sprejemnem centru Brežice je okoli 3700 migrantov. V naslednjih urah naj bi jih okoli 1500 prepeljali s 30 avtobusi drugam po državi.

DOBOVA

V začasnem centru v Dobovi je 700 migrantov, v novem sprejemnem centru v Dobovi pa 3000. Nekaj po 8.30 je iz Dobove proti Šentilju odpeljal vlak s 600 migranti. Z naslednjim vlakom bo v spremstvu policistov v sprejemne in nastanitvene centre po državi po navedbah Policijske uprave Novo mesto prepeljanih še 1200 ljudi.

ŠENTILJ

V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo zgodaj dopoldne več kot 4400 migrantov, ki so preko noči in danes zjutraj prispeli z vlaki in avtobusi. Z avstrijskimi varnostnimi organi je po navedbah Policijske uprave Maribor dogovorjeno, da nadaljujejo s sprejemanjem migrantov na svojo stran.

GRUŠKOVJE

V sprejemni center Gruškovje naj bi prišlo devet avtobusov z migranti, na katerih naj bi bilo okoli 450 ljudi.

SREDIŠČE OB DRAVI

Sprejemni center v Središču ob Dravi je prazen.

GORNJA RADGONA

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo zjutraj po navedbah Policijske uprave Murska Sobota nastanjenih 1123 migrantov. Pred 9. uro je okoli 550 migrantov zapustilo center in odšlo proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Gornji Radgoni, kjer jih avstrijski varnostni organi sprejemajo. Promet čez reko Muro je tako kot v prejšnjih dneh urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

PETIŠOVCI, DOLGA VAS, LENDAVA

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi ter nastanitvenem centru v Lendavi ni migrantov.

CELJE

Okoli 500 migrantov, ki so noč preživeli v nastanitvenem centru v Celju, postopno z avtobusi prevažajo v nastanitveni center Šentilj.

STA


Najbolj brano