V prodaji vinjete za leto 2017

Na več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mestih je danes stekla prodaja vinjet za leto 2017, ki so opečnato oranžne barve. Na prodaj je devet različnih vrst vinjet, cene pa ostajajo nespremenjene. Letne vinjete za letošnje leto sicer ostajajo v veljavi do vključno 31. januarja 2017.

Na več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mestih je danes 
stekla prodaja vinjet za leto 2017, ki so opečnato oranžne 
barve. Foto: STA
Na več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mestih je danes stekla prodaja vinjet za leto 2017, ki so opečnato oranžne barve. Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so pojasnili na Darsu, bodo vozniki lahko od danes naprej kupili letne, mesečne in tedenske vinjete za osebna vozila, kombije in motorje.

Letna vinjeta za osebna vozila (cestninski razred 2A) stane 110 evrov, mesečna 30 evrov in tedenska 15 evrov. Uporabniki motorjev (cestninski razred 1) morajo za letno vinjeto odšteti 55 evrov, za polletno 30 evrov in za tedensko 7,50 evra.

Lastniki kombijev (cestninski razred 2B) pa morajo za vinjete odšteti nekoliko več. Tedenska vinjeta za kombije stane 30 evrov, mesečna 60 evrov, cena letne vinjete pa je 220 evrov.

Na Darsu so ob začetku prodaje vinjet opozorili, da mora biti ta na vozilu pravilno nameščena. Po odstranitvi zaščitne folije jo morajo vozniki nepoškodovano namestiti na notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj, so zapisali. Nalepke ne smejo namestiti na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno, ali na stransko okno vozila.

V Sloveniji ima sicer Dars več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mest, to so bencinski servisi, marketi, trafike, poštni uradi in drugi. Prodajna mesta so objavljena tudi na spletni strani Darsa.

Voznikom svetujejo, da pred namestitvijo vinjete natančno preberejo navodila za lepljenje, ki so na hrbtni strani vinjete. Pred namestitvijo nove veljavne vinjete pa je treba odstraniti predhodno nameščeno oziroma neveljavno vinjeto, so še zapisali na Darsu.

STA


Najbolj brano