V ponedeljek dostopen prenovljen državni spletni portal E-uprava

Predvidoma od ponedeljka bo javnosti dostopen prenovljen državni spletni portal E-uprava. Obsežno prenovo je upravljalec, ministrstvo za javno upravo, pripravljal tudi s pomočjo denarja evropskega socialnega sklada. Zaradi zahtevnosti informacijskega sistema bodo ob prehodu na nov portal elektronske storitve na portalu začasno nedosegljive.

Predvidoma od ponedeljka bo javnosti dostopen prenovljen 
državni spletni portal E-uprava. Elektronske storitve bodo 
nedosegljive ob prehodu s starega na nov portal, to je  od 
danes od 13. ure do ponedeljka. Foto: E-Uprava.Gov.Si
Predvidoma od ponedeljka bo javnosti dostopen prenovljen državni spletni portal E-uprava. Elektronske storitve bodo nedosegljive ob prehodu s starega na nov portal, to je od danes od 13. ure do ponedeljka. Foto: E-Uprava.Gov.Si

LJUBLJANA > Prenovljeni portal so na ministrstvu oblikovali in pripravili s ciljem, da bi bil vsem uporabnikom vsestransko prijazen, kar pomeni, da bi bile storitve pregledne, preprosto dostopne in vsebinsko izpopolnjene, so zapisali na spletnih straneh ministrstva. Želijo si, da bi portal tudi s pomočjo odzivov uporabnikov še izboljšali, ga ves čas nadgrajevali in vsebinsko posodabljali.

Elektronske storitve bodo nedosegljive ob prehodu s starega na nov portal, to je predvidoma od danes od 13. ure do ponedeljka.

Na ministrstvu verjamejo, da bo prenovljeni portal z vidika uporabnikov še mnogo boljši kot sedanji, so še zapisali.

Državni portal E-uprava, katerega skrbnik je ministrstvo za javno upravo, je vstopna točka do različnih informacij o državni in javni upravi. Namen portala je poleg posredovanja informacij o upravi tudi približati upravne storitve uporabnikom preko svetovnega spleta in tako poleg klasičnih komunikacijskih poti, po katerih lahko državljani in poslovni subjekti dostopajo do storitev javne uprave, ponuditi dodatno, elektronsko pot za opravljanje storitev.

STA


Najbolj brano