V petek bo oblačno in deževno

Ponoči bo deloma jasno, na severu Slovenije pa tudi lahko pretežno oblačno. V petek bo oblačno in deževno, pa tudi ohladilo se bo. piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Predvsem na območju Julijskih Alp in hribov severne Primorske bo popoldne lahko nastala kakšna ploha. Čez dan bo ponekod pihal vzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severozahodu okoli 3, najvišje dnevne od 17 do 23 stopinj Celzija.

V petek se bo ohladilo

V petek bo oblačno in deževno. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter. V noči na soboto bodo padavine oslabele. V soboto bo oblačno. Občasno bodo še manjše padavine, ki bodo do večera povsod ponehale. V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bodo zjutraj še rahle padavine.

Nad severnim Atlantikom, Britanskim otočjem in Skandinavijo je območje nizkega zračnega tlaka, iznad Španije pa sega čez Alpe nad Balkan šibak anticiklon. Oslabljena vremenska fronta se počasi pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu in bo proti večeru oplazila tudi naše kraje. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in občasno bolj vlažen zrak.

Vreme v sosednjih pokrajinah

Popoldne bo v krajih južno od nas še dokaj sončno. Nekaj nizke oblačnosti in megle bo ponekod ob severnem Jadranu. Drugod bo postopno bolj oblačno. Popoldne in zvečer lahko na jugu Avstrije nastane kakšna ploha. Jutri bo spremenljivo oblačno. V Karnijskih Alpah ter na avstrijskem Koroškem bodo popoldne posamezne plohe.

STA


Najbolj brano